Slovenske železnice: U šest mjeseci gubitak 7,28 milijuna eura

Bez autora
Sep 05 2012

Grupa Slovenske željeznice (SŽ) u prvoj je polovici ove godine poslovala s gubitkom iz poslovanja u visini od 4,8 milijuna eura. Neto gubitak, koji je krajem kolovoza dostigao iznos od deset milijuna eura, iznosio je 7,28 milijuna eura. Poslovni prihodi iznosili su 206,16 milijuna eura, što je 6,8 posto manje od očekivanih prihoda. Razlozi tomu su smanjeni prihodi na tržištu teretnog prometa, smanjeni prihodi kod ugovora za obavljanje obveznih javnih usluga u infrastrukturi te niži prihodi u građevinskoj tvrtci u vlasništvu Slovenskih željeznica. Navodno će SŽ dočekati kraj ove godine s 6,68 milijuna eura dobiti iz poslovanja.

Slovenske železnice: U šest mjeseci gubitak 7,28 milijuna euraGrupa Slovenske željeznice (SŽ) u prvoj je polovici ove godine poslovala s gubitkom iz poslovanja u visini od 4,8 milijuna eura.

Neto gubitak, koji je krajem kolovoza dostigao iznos od deset milijuna eura, iznosio je 7,28 milijuna eura.

Poslovni prihodi iznosili su 206,16 milijuna eura, što je 6,8 posto manje od očekivanih prihoda. Razlozi tomu su smanjeni prihodi na tržištu teretnog prometa, smanjeni prihodi kod ugovora za obavljanje obveznih javnih usluga u infrastrukturi te niži prihodi u građevinskoj tvrtci u vlasništvu Slovenskih željeznica. Navodno će SŽ dočekati kraj ove godine s 6,68 milijuna eura dobiti iz poslovanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik